"See You Again" światowym numerem 1 w Spotify

Amerykański raper Wiz Khalifa bije rekordy w serwisie streamingowym Spotify. Jego piosenka See You Again, z gościnnym występem Charliego Putha, jest numerem jeden na liście przebojów Spotify Global Chart. Utwór utrzymuje się także na pierwszym miejscu w 26 państwach, w tym w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych, Niemczech, Szwecji czy na Słowacji.

See You Again do tej pory pobiło dwa rekordy w Spotify. Tylko w ciągu jednego dnia (13 kwietnia) piosenka została odsłuchana 4,2 milliona razy, co jest najwyższym wynikiem w historii serwisu. Utwór przebił także rekord odsłuchań w ciągu jednego tygodnia (6 - 12 kwietnia), osiągając wynik 21,9 milionów.

To jeden z tych wyjątkowych momentów, gdy dzięki wspólnym staraniom wielu osób powstaje piosenka mogąca oddać uczucia milionów ludzi na całym świecie. Połączenie fantastycznej mocy Wiza z tak wspaniałym piosenkarzem i autorem tekstów, jakim jest Charlie, idealnie trafiło zarówno do fanów Paula Walkera, jak i do wielbicieli samego filmu. Wszyscy w Atlantic jesteśmy zdumieni wsparciem, jakie utwór otrzymał od słuchaczy Spotify na świecie - skomentował Craig Kallman, prezes i CEO w Atlantic Records.

Zapraszamy do posłuchania:

Spotify przedstawia Playlist Targeting - nowe narzędzie dla reklamodawców

Dzięki danym uzyskanym na podstawie odtworzeń 1,5 miliarda playlist dostępnych w Spotify, firmy mogą docierać do odbiorców także na podstawie zwyczajów muzycznych