Najlepsza muzyka w grach dzięki Spotify i PlayStation Music

Spotify na PlayStation dostępne od dziś w 41 krajach

Spotify i Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) wspólnie zaoferują graczom i użytkownikom Spotify z całego świata unikalną usługę muzyczną. Od dziś, podczas ucieczki po paryskich dachach, walki z Crotą, czy w trakcie kolejnego meczu Barceloną na Camp Nou, gracze będą mogli samemu decydować jaki soundtrack im odpowiada. Wszystko dzięki usłudze PlayStation Music zintegrowanej ze Spotify.

• Dowolna ścieżka dźwiękowa do ulubionych gier. Dzięki możliwości odtwarzania muzyki w tle na konsoli PlayStation®4 (PS4™), użytkownicy mogą słuchać swoich ulubionych utworów podczas rozgrywki. Kolejna śmierć z ręki (lub szponów) przerażających potworów znanych z gry Bloodborne™ może upłynąć nawet w rytmie kojącego smooth jazzu – na graczy czeka ścieżka dźwiękowa składająca się aż z 30 milionów utworów dostępnych w Spotify!
  • Muzyka na każdą okazję. Użytkownicy Spotify poczują się jak w domu – dostęp do zakładek Twoja Muzyka czy Przeglądaj pozwoli błyskawicznie cieszyć się ulubioną muzyką. Serwis Spotify przygotował też playlisty specjalnie dla graczy.
  • Muzyka bez przerwy. Użytkownicy nie będą musieli przerywać rozgrywki, aby uzyskać dostęp do swojej muzyki. Pełną kontrolę nad odtwarzanym utworem gwarantuje Spotify Connect – w każdej chwili można zmienić wykonawcę, playlistę czy głośność poprzez urządzenie mobilne z zainstalowanym klientem Spotify.

„Muzyka zawsze była nieodłączną częścią gier wideo” powiedział Gustav Söderström, Chief Product Officer w Spotify „Pamiętam, że dzięki moim ulubionym kawałkom, rozgrywka w Quake czy Counter-Strike była jeszcze bardziej ekscytująca. Wraz z wprowadzeniem Spotify na PlayStation, gracze będą mogli doświadczyć rozgrywki w zupełnie nowy sposób, który dodatkowo świetnie się prezentuje na dużych ekranach.”

„PlayStation Network to jeden z filarów dzisiejszej cyfrowej rozrywki i bardzo się cieszymy, że miliony użytkowników z całego świata mogą od dziś słuchać ulubionej muzyki na swoich konsolach PlayStation 4 i PlayStation 3” dodał John Kodera, prezes Sony Network Entertainment International. „Dzięki Spotify, które będzie podstawą PlayStation Music, możemy udostępnić naszym użytkownikom najlepszą do tej pory wersję usługi PlayStation Network.”

Spotify i SNEI podjęły bliską współpracę w celu stworzenia zupełnie nowej usługi muzycznej, która nie tylko brzmi świetnie, ale również wygląda wyjątkowo na telewizorach oraz jest wygodna w obsłudze dzięki kontrolerom DUALSHOCK.

Spotify na PlayStation Music jest od dziś dostępne na konsolach PlayStation4 i PlayStation 3, wkrótce zawita także na urządzenia mobilne Xperia™.

Gotowi do gry?

SingleAlbum_UK.jpg

Spotify_Logo_RGB_Black.pdf

pdf | 352 KB